Friday, 1 November 2013

Impian Memiliki 20 Helai Jubah Berwarna HITAM

Assalaamu'alaikum semua...

Saya doakan kalian semua ceria, sihat dan kaya raya hendakNya...

Semangat untuk  menjahit kembali...tapi kali ni bukan tudung...nak membanyakkan koleksi Jubah Hitam sendiri... Nak jahit cara jubah arab. Lebih kurang 4.5meter kain bidang 60...

Seronok bila berangan, lagi seronok kalau dapat realisasikannya...saya tak mahu tunggu tapi terpaksa tunggu nak bincang dengan encik husband nak beli juga mesin jahit tepi...sekarang ni amat sukar nak siapkan jahitan. bila dah potong kain, sat gi kena letak tepi...Nak drive keluar ke kedai untuk hantar jahit tepi...uuuurrrghh tak senang hatinya...

Kalau ada mesin overlock tu boleh la siapkan terus... Hari tu ada jumpa satu mesin overlock 2 jarum 4 benang jenama Toyota (Jenama Kereta Idaman ku yang DULU...Ahaha...)...Harganya lebih murah berbanding Brother 3034d...Cumanya tak tau la kan manualnya macam mana...boleh jahit tepi halus ke tak dan lain-lain perkara berkaitan...

"Kejap jahit tepi, kejap overlock, apemende semua ni???"

Tanya Dik Jijah yang langsung tak tahu menahu pasal jait menjait ni...

"Overlock tu maksudnye jahit tepi lah"

Jawab Kak Zura Ibrahim, rakan Facebook puan empunya Busana Jalinan Kasih...

Mesin jahit brother tu masih menjadi idaman hati...tapi kalau encik husband bermurah hati nak belikan mesin jahit Epal Janome plus kursus Kepakaran Jahitan yang harga ribu-ribuan tu, saya berBESAR HATI terima...wink wink >.<....hehe...

Apa yang special sangat dengan mesin jahit Epal tu?

Cer teka....

Saya tinggalkan persoalan (yang dah ada jawapannya pun) to kalian my silent reader...Thanks sudi baca cerita karoot komedia ni sampai habis...

Wassalam...

No comments:

Post a Comment